20 maj 2024

FFP / SPT organiserar producentorganisationstjänster för förpackningar på Åland

Finlands Förpackningsproducenter Ab (FFP) utvidgar organiseringen av producentansvaret för förpackningar till Åland


FFP / SPT organiserar producentorganisationstjänster för förpackningar på Åland. FFP / SPT:s ägare och kunder begärde att organisera producentansvarsverksamheten i landskapet, och företagets styrelse fattade beslut om detta i början av maj.
 

FFP / SPT kommer inte att grunda ett separat aktiebolag för Åland, utan verksamheterna hålls redovisningsmässigt åtskilda från motsvarande kostnader i fastlands Finland. Målet är att organisera producentansvaret för förpackningar för företag kostnadseffektivt, ansvarsfullt och transparent.

Planeringen av de operativa verksamheterna pågår och de preciseras i förhandlingar med samarbetspartner. Servicebolaget Rinki kommer att organisera kundservice på svenska, avtalsförvaltning, producentrapportering och tillhörande utbildning, fakturering samt vid behov
kommunikation för företagen. Företag, kommuner och andra intressenter kommer att informeras om projektets framsteg inom kort.

Diskussioner har redan förts med representanter för Ålands landskapsregering om handläggningen av producentorganisationsansökan och kraven. Tidsplanen är stram, eftersom producentansvaret för förpackningar och därmed producenternas betalningsskyldighet ska träda i kraft den 1 juli 2024.

För mer information kontakta

Pekka Tommola
CEO – Verkställande direktör
Suomen Pakkaustuottajat Oy (SPT) / Finlands Förpackningsproducenter Ab (FFP)
Mob. +358 (0)400 315 841
www.suomenpakkaustuottajat.fi

Anmäl dig till informationsmöte med FFP på fredag den 24 maj kl 13 - online. Anmälan här. 

Eller

Susanne Olofsson, vd Ålands Näringsliv
018-529300